Select Page

Des d’ahir dimarts 10 d’octubre, l’Almàssera Municipal està prestant servei a les antigues dependències de la Cooperativa Agrícola. Així ho ha anunciat l´edil d´Agricultura i Medi Ambient, Jose Orozco.

Com ha recordat el regidor, “gràcies a l’adquisició que l’Ajuntament d’Altea va dur a terme dels terrenys i instal·lacions de l’antiga Cooperativa Agrícola, es possibilita que per segon any consecutiu l’almàssera done resposta a la temporada de l’oliva a les instal·lacions en què prestava servei en el passat”.

Jose Orozco ha explicat que “al principi està previst que les instal·lacions romanguen obertes els mesos d’octubre i novembre, però si la demanda de servei per part dels agricultors s’estén més enllà de novembre, se n’allargarà l’obertura”.

En paraules del responsable municipal d’Agricultura, “des de fa gairebé una dècada, l’Ajuntament d’Altea ha donat resposta als xicotets propietaris i agricultors que, tenint camps d’oliveres, no tenien la producció mínima per poder produir oli d’oliva als trulls de la província o no els era rendible per les despeses de transport i de la mòlta en trulls situats a quilòmetres de distància. Una qüestió que el Consistori va resoldre el 2011 adquirint un molí d’oli que permetés processar l’oliva i l’explotació del qual és municipal”. El 2021, va ser a la finca “El Moíño” el lloc escollit per a la seua ubicació durant la campanya d’aquell any i ja el 2022 l’almàssera va poder ser situada a l’antiga Cooperativa Agrícola

El telèfon al que s’ha de sol·licitar cita per elaborar l’oli és el 966 97 84 57. Un oli que cada productor pot obtenir de la pròpia collita sense necessitat de barrejar-lo amb un altre productor.

“L’Almazara Municipal, a més de donar servei als xicotets productors d’oli, fomenta la recuperació de petites parcel·les d’oliverars de propietaris no professionals per a l’autoconsum, beneficiant així el camp d’Altea pel que anime tots els agricultors i ciutadans a utilitzar un servei que no deixa de ser seu”; ha conclòs Jose Orozco, edil d’Agricultura i Medi Ambient, que ha visitat les instal·lacions juntament amb l’edil de Patrimoni, Rafael Ramón Mompó.

Per part seua, Mompó ha ressaltat la importància que té per al municipi d’Altea l’adquisició de les instal·lacions i els terrenys de l’antiga Cooperativa, “ja que no només suposa un augment del patrimoni municipal, sinó que permet mantenir i recuperar patrimoni cultural, econòmic i social del municipi, com per exemple el poder fer oli de les teues pròpies oliveres; que és el cas que ara ens ocupa”.

Pin It on Pinterest